> Početna

Aktualne teme

Dobrodošli na nove stranice Grada Oroslavje

Dobrodošli na nove službene web stranice Grada Oroslavje. Ovdje možete potražiti sve informacije o gradu i gradskim službama, a ukoliko neke informacije nema, javite nam se na mail grad-oroslavje@kr.t-com.hr.

Dodjela priznanja i nagrade Grada Oroslavja za 2015.

Poziv radi podnošenja prijedloga za dodjelu  priznanja i nagrade  Grada Oroslavja za  2015. godinu, dostavlja se
 
Povjerenstvo za priznanja  i nagrade Gradskog vijeća Grada Oroslavja obavještava cijenjene građane i organizacije da zaključno do 20. 06. 2016. godine mogu dostaviti svoje prijedloge  za dodjelu priznanja  i nagrade Grada Oroslavja, sukladno Odluci o priznanjima Grada Oroslavja: KLASA:021-09/01-09/02, URBROJ:2113-04-01/01-09-27 od 12. 03. 2013. godine.

Oronota 2016

„Oronota“ je glazbena manifestacija – festival pjevača amatera, a cilj joj je promovirati i afirmirati mlade pjevače amatere s područja Krapinsko-zagorske županije i šire. 

23. Oronota održat će se 27. svibnja (petak) 2016. godine u Domu kulture u Oroslavju s početkom u 20:00 sati. 

J A V N I P O Z I V za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade naj-volonteru/ki

Udruga mladih Feniks i Lokalni volonterski centar ''Orkas'' poziva sve udruge, ustanove, institucije i poslovne organizacije na području grada Oroslavja da nominiraju kandidate/organizatore volontiranja/ volonterske akcije za dodjelu godišnje volonterske nagrade koju dodjeljuju nositelji programa Lokalnog volonterskog centra Orkas uz podršku partnera i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Odluka o proglašenju elementarne nepogode

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda i članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije župan Krapinsko-zagorske županije dana 03. svibnja 2016. godine donosi ODLUKU o proglašenju elementarne nepogode - mraz za područje cijele Krapinsko-zagorske županije. 


Javni poziv za udruge - produžen rok za prijavu

O B A V I J E S T o objavi Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada Oroslavja u 2016. godini.

Jedinstveni upravni odjel grada Oroslavja obavještava zainteresirane udruge  da se rok za predaju po Javnom  pozivu za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro za 2016. godinu objavljen na službenoj web stranici grada Oroslavja www.oroslavje.hr  10. 03. 2016. godine  produžuje do 10. svibnja 2016. godine.

Dobrodošli u Grad Oroslavje

Dobrodošli na nove internet stranice grada Oroslavje. Stranica je još u fazi izrade, te će se njeni sadržaji postupno popunjavati. 

Zahvaljujemo na razumijevanju. 

________________________________________________________________________________

Grad Oroslavje proteže se na 32 četvorna kilometra i obuhvaća osim samog naselja Oroslavja još i naselja Andraševac, Krušljevo Selo, Mokrice, Slatinu i Gornje Oroslavje. Broji oko 6.500 stanovnika, a status grada ima od 1997. godine. Ime Oroslavja spominje se još početkom 13. stoljeća, a sam naziv najčešće se povezuje s orlom koji je i danas zaštitni znak Grada. Grad Oroslavje nalazi se u južnom dijelu Krapinsko-zagorske županije. 

Oroslavska povijest vezana je uz dva dvorca oko kojih se stoljećima i odvijao cjelokupni gospodarski, društveni, kulturni, ali i sportski život. Prema dosad poznatim podacima oroslavski plemići prvi su u naš kraj donijeli tenis, mačevanje, jahanje, skijanje i druge sportove. U Oroslavju su česti gosti bili ili su čak živjeli i radili i poznati umjetnici kao što su Franz Liszt, Vlaho Bukovac, Bela Čikoš – Sesia, Mirko Rački, August Šenoa, Ksaver Šandor Gjalski, Antun Gustav Matoš i drugi. 

Sadašne ispitivanje interesa navješćuje da će Oroslavje uskoro postati snažan gospodarski centar gdje će svoje djelatno mjesto ostvariti sve stručne spreme. Ti pokazatelji upućuju nas da vjerujemo da će ovaj Grad postati središte poslovnog svijeta sa prepoznatljivom kulturnom i turističkom ponudom, koja već sada ima smještajne mogućnosti. Sjedinjenim naporima težimo uređenju prometnica jer su nam one granice garancija kvalitetnih komunikacija što je preduvjet za dolazak poslovnih ljudi s kojima Oroslavje želi izgraditi sigurnu i stabilnu budućnost.


Galerija slika
Banner2
Banner3
Facebook