> Početna

Aktualne teme

Dobrodošli na nove stranice Grada Oroslavje

Dobrodošli na nove službene web stranice Grada Oroslavje. Ovdje možete potražiti sve informacije o gradu i gradskim službama, a ukoliko neke informacije nema, javite nam se na mail grad-oroslavje@kr.t-com.hr.

Javni poziv - Izbor članova Savjeta mladih

Pokreće se postupak izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada
Oroslavja. Savjet mladih Grada Oroslavja je savjetodavno tijelo Grada Oroslavja koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na području Grada Oroslavja.

Poziv za priznanja i nagrade Grada Oroslavja

Obavještavaju se sve pravne i fizičke osobe, da mogu uputiti prijedloge kandidata za dodjelu priznanja grada Oroslavja, sukladno Odluci o priznanjima grada Oroslavja: KLASA:021-09/01-09/02, URBROJ:2113-04-01/01-09-27 od 12. 03. 2013. godine. 

Zakup poslovnog prostora u Društvenom domu u Mokrici 89.

Grad  Oroslavje (Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije broj 2./08.),  raspisuje NATJEČAJ za zakup poslovnog  prostora u Društvenom domu u Mokrici 89.

Tekst Natječaja možete naći ovdje...

Obavijest - usluge prijevoza pokojnika

Danom 07.  travnja 2015. godine, temeljem članka 24. Zakona o pogrebničkoj djelatnosti prestala je važiti koncesija za obavljanje prijevoza pokojnika na području Grada Oroslavja za Pogrebni prijevoz, trgovinu i usluge Braco vl. Anita Smrček i BIBI-Presečki d.o.o. Milana Prpića 32. Oroslavje. Slijedom navedenog, obavještavaju se građani grada Oroslavja da se za usluge prijevoza pokojnika mogu obratiti svakom registriranom pogrebniku koji udovoljava odredbama članka 4. Zakona o pogrebničkoj djelatnosti.

Tribina za građane - kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

Energetskom obnovom vašeg doma možete uštedjeti od 30 do 60% na režijama, povećati udobnost stanovanja i ujedno čuvati okoliš. Znate li da za takvu obnovu vaše kuće ili zgrade možete dobiti bespovratna sredstva? Više saznajte na tribini za građane koja će se održati u srijedu 11. veljače 2015. u Zaboku, Multimedijalni centar Zabok, Kumrovečka 8, s početkom u 17:30 sati. 

Dobrodošli u Grad Oroslavje

Dobrodošli na nove internet stranice grada Oroslavje. Stranica je još u fazi izrade, te će se njeni sadržaji postupno popunjavati. 

Zahvaljujemo na razumijevanju. 

________________________________________________________________________________

Grad Oroslavje proteže se na 32 četvorna kilometra i obuhvaća osim samog naselja Oroslavja još i naselja Andraševac, Krušljevo Selo, Mokrice, Slatinu i Gornje Oroslavje. Broji oko 6.500 stanovnika, a status grada ima od 1997. godine. Ime Oroslavja spominje se još početkom 13. stoljeća, a sam naziv najčešće se povezuje s orlom koji je i danas zaštitni znak Grada. Grad Oroslavje nalazi se u južnom dijelu Krapinsko-zagorske županije. 

Oroslavska povijest vezana je uz dva dvorca oko kojih se stoljećima i odvijao cjelokupni gospodarski, društveni, kulturni, ali i sportski život. Prema dosad poznatim podacima oroslavski plemići prvi su u naš kraj donijeli tenis, mačevanje, jahanje, skijanje i druge sportove. U Oroslavju su česti gosti bili ili su čak živjeli i radili i poznati umjetnici kao što su Franz Liszt, Vlaho Bukovac, Bela Čikoš – Sesia, Mirko Rački, August Šenoa, Ksaver Šandor Gjalski, Antun Gustav Matoš i drugi. 

Sadašne ispitivanje interesa navješćuje da će Oroslavje uskoro postati snažan gospodarski centar gdje će svoje djelatno mjesto ostvariti sve stručne spreme. Ti pokazatelji upućuju nas da vjerujemo da će ovaj Grad postati središte poslovnog svijeta sa prepoznatljivom kulturnom i turističkom ponudom, koja već sada ima smještajne mogućnosti. Sjedinjenim naporima težimo uređenju prometnica jer su nam one granice garancija kvalitetnih komunikacija što je preduvjet za dolazak poslovnih ljudi s kojima Oroslavje želi izgraditi sigurnu i stabilnu budućnost.


Galerija slika
Banner2
Banner3
Facebook