> Početna

Aktualne teme

Dobrodošli na nove stranice Grada Oroslavje

Dobrodošli na nove službene web stranice Grada Oroslavje. Ovdje možete potražiti sve informacije o gradu i gradskim službama, a ukoliko neke informacije nema, javite nam se na mail grad-oroslavje@kr.t-com.hr.

Regionalni info dan

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, potpisanim s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, nadležna za 5 županija: Istarsku, Primorsko-goransku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Župan sa suradnicima posjetio Oroslavje

U utorak, 18. veljače 2014. godine župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u pratnji svojih zamjenika Jasne Petek i Anđelka Fereka-Jambreka posjetio je škole u Oroslavju i održao sastanak s rukovodstvom Grada Oroslavje.

Obavijest građanima EKO-FLOR PLUS d.o.o.

EKO-FLOR PLUS d.o.o. obavještava korisnike s područja Grada Oroslavje kako zbog brojnih poziva u vezi reklamacija, koji su ovih dana upućeni na njihove brojeve telefona u računovodstvu, dolazi do čestih situacija u kojima zbog opterećenosti linija korisnici nisu u mogućnosti dobiti uvid u stanje računa, odnosno eventualnog dugovanja. 

Fašničke špelancije v Oroslavju

Organizacijski odbor „Fašničke špelancije Oroslavje“ i Turistička zajednica grada Oroslavja poziva vas na „Fašničke špelancije v Oroslavju“ 02.03.2014. (nedjelja) u 14.00 sati.
Maskirani sudionici povorke trebaju biti na «startu» ispred Oro konfekcije u 13.00 sati. Pokret u 14.00 sati.
Info i prijave na: TZ grada Oroslavja: 099/2138-125.

Taekwon-do klub “Oroslavje“ prima nove članove

Taekwon-do klub „Oroslavje“ osnovan 21.11.2013. godine u Oroslavju, a s radom je započeo 03.01.2014. godine u prostorijama DVD-a Oroslavje. Klub trenutno broji 30-tak članova u dobi od 6 do 18 godina.

Dobrodošli u Grad Oroslavje

Dobrodošli na nove internet stranice grada Oroslavje. Stranica je još u fazi izrade, te će se njeni sadržaji postupno popunjavati. 

Zahvaljujemo na razumijevanju. 

________________________________________________________________________________

Grad Oroslavje proteže se na 32 četvorna kilometra i obuhvaća osim samog naselja Oroslavja još i naselja Andraševac, Krušljevo Selo, Mokrice, Slatinu i Gornje Oroslavje. Broji oko 6.500 stanovnika, a status grada ima od 1997. godine. Ime Oroslavja spominje se još početkom 13. stoljeća, a sam naziv najčešće se povezuje s orlom koji je i danas zaštitni znak Grada. Grad Oroslavje nalazi se u južnom dijelu Krapinsko-zagorske županije. 

Oroslavska povijest vezana je uz dva dvorca oko kojih se stoljećima i odvijao cjelokupni gospodarski, društveni, kulturni, ali i sportski život. Prema dosad poznatim podacima oroslavski plemići prvi su u naš kraj donijeli tenis, mačevanje, jahanje, skijanje i druge sportove. U Oroslavju su česti gosti bili ili su čak živjeli i radili i poznati umjetnici kao što su Franz Liszt, Vlaho Bukovac, Bela Čikoš – Sesia, Mirko Rački, August Šenoa, Ksaver Šandor Gjalski, Antun Gustav Matoš i drugi. 

Sadašne ispitivanje interesa navješćuje da će Oroslavje uskoro postati snažan gospodarski centar gdje će svoje djelatno mjesto ostvariti sve stručne spreme. Ti pokazatelji upućuju nas da vjerujemo da će ovaj Grad postati središte poslovnog svijeta sa prepoznatljivom kulturnom i turističkom ponudom, koja već sada ima smještajne mogućnosti. Sjedinjenim naporima težimo uređenju prometnica jer su nam one granice garancija kvalitetnih komunikacija što je preduvjet za dolazak poslovnih ljudi s kojima Oroslavje želi izgraditi sigurnu i stabilnu budućnost.


Dodijeljene učeničke i studentske stipendije

Grad Oroslavje dodijelio je 27 učeničkih i 17 studentskih stipendija.
   

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija - srednjoškolci i studenti

Na temelju članka 3., 4. i 5. Pravilnika o utvrđivanju kriterija i postupaka za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima na području grada Oroslavja, grada Oroslavje raspisuje se natječaj za 25 učeničkih stipendija, 15 po socijalnim kriterijima i 10 po uspjehu u školovanju u visini od 300,00 kuna mjesečno te 15 studentskih stipendija čega 10 po socijalnim kriterijima, a 5 prema uspjehu u školovanju u visini od 400,00 kuna, 2 stipendije za učenike i studente s posebnim potrebama, te 2 učeničke stipendije i 3 studentske stipendije iz pojedinih područja znanosti, umjetnosti i športa.


Galerija slika
Banner2
Banner3
Facebook